Gun jezelf een healing.

Schrijfsels

GEDICHTEN: 

De eeuwige twijfel

 

De eeuwige twijfel

Sluipt soms zonder toestemming

Via mijn hoofd, mijn hart binnen

En zorgt dat ik niet meer zing

 

De eeuwige twijfel

Ik gooi hem uit mijn hart en hoofd

Ik laat hem niet meer binnen

Dat heb ik mezelf van harte belooft

 

De eeuwige twijfel

Maakt plaats voor eeuwige zelfliefde

Dan beging ik weer met zingen

Dat is wat ik naar twijfel briefte.

 

Nupur

 

 

 

Een kind van de wereld

 

 

Ik ben niet verbonden aan één land,

ik ben geboren aan de ene en opgegroeid aan de andere kant.

En nu zweef ik tussen beide,

als Bangladesh huilt, zal ik ook schreiden.

En als Nederland wint juich ik mee.

 

Ik ben geen Nederlander en geen Bengaal,

eigenlijk ben ik het allemaal.

Een kind van moeder aarde,

een kind van de wereld,

een kind van God ben ik voortaan.

 

Uit dichtbundel: Dieplicht ,van Nupur Geerds-Deen.

 

Blog 20 september

 

schrijfsels/dieplicht

Blog 13 september 2023.

 

Mama gaat opstap

 

1998, ik moet ongeveer 20 jaar zijn geweest. Een eeuwigheid geleden dus. Toen ging ik voor het eerst alleen op vakantie. nou ja alleen , het was een groepsreis van beter-uit reizen. een christelijke reisorganisatie. ik koos ervoor omdat ik toen en nu geen persoon was die van drinken feesten hield.

Ik nam verder niemand mee. toen en ook nu, hoor ik vaak: Ga jij daar in je eendje naar toe?" Het maakt dan niet uit of ik alleen naar de bioscoop ga of alleen naar het theater. Ik vind het heerlijk. 

Genieten van de voorstelling of film. Of zoals in die tijd, heerlijk genieten van Praag en omgeving. nieuwe mensen ontmoeten. 

Want de beste gesprekken komen soms tot stand met wild vreemden.  Het zijn vaak korte gesprekken maar daarom voor mij juist prettig. Als ik met iemand ben voel ik een gedwongenheid om altijd wat te zeggen. en als ik ervoor zou kiezen om even niets te zeggen omdat me dat meer rust geeft. Dan voelt het ongemakkelijk. 

 

Ik stap dan ook gerust in mijn eendje een restaurant binnen, kies een rustig plekje, liefst bij het raam.  er zijn vast mensen die het gek vinden en me aanstaren. maar eerlijk gezegd het kan me geen ene reet schelen! Bovendien als alleenstaande moeder heb je soms behoefte aan me time.

Geen kind geen hondje gewoon even genieten van de voorstelling.   Anders hou je het niet vol in het leven. Je moet echt de tijd nemen om op te laden. Opofferen houd je niet vol. En ik kan het weten.

 

zit mijn dasje goed

zit mijn jasje goed

mama gaat opstap.

 

Origineel van Toon Hermans lied: papa gaat opstap

 

Liefs Nupur

 

 

blog: 8 september 2023.

 

KVK.

 

Spannend!!! Omdat ik een WW uitkering heb moet het UWV toestemming geven voor het opstarten van mijn praktijkje. Toestemming heb ik. die kan ik dus afvinken. Maar ik ben er natuurlijk nog niet. nee ik wil het goed doen. Dus me vanmorgen ook online ingeschreven bij de KVK. daarna heb ik met ze een afspraak gemaakt. 18 september ga ik er heen. Dat moet en dus doen we niet moeilijk. Ik wil per 1 oktober starten. En man wat heb ik er zin in. Ik wil aan de slag.

Ook mijn gidsen staan te popelen. hoewel ik denk dat ze al bezig zijn, zonder dat ik me daar op dit moment bewust van ben. al zolang ik me kan herinneren wil ik mensen helpen, healen. En ze leren om van zichzelf/haarzelf te houden. weer in balans te komen. Het zit er allemaal, al die kennis al die mooie woorden energiën van PURE LIEFDE. Klaar om met jullie te delen .

En na jaren worstelen ben ik er aan toe om mijn waren potentie met anderen te delen. Met jullie, te delen. 

 

Dus lieve lezer, mocht jij je uit balans voelen, niet verder komen in het leven. Je niet lekker voelen ,of extra ondersteuning nodig hebben, klopt gerust bij me aan ik help je graag. En vergeet niet dat jouw verdriet en pijn, op wat voor manier dan ook, niet minderwaardig is aan dat van anderen. ook jij verdient het om weer lekker in je vel te zitten. 

 

liefs Nupur.

 

 

 

Blog: 10 juli 2023

 

Hertaling van HET ONZE VADER

 

 

En zo kom je af en toe pareltjes tegen die je aan het denken zetten. Of zoals mij vanmorgen overkwam, die mij een brandende vraag beantwoorden. Iets waar ik al jaren mee zat.

En waar heb ik het dan over? Het ONZE VADER. Hoewel ik als kind de tekst heel mooi vond en het ook in mijn dromen vroegen de vampiers wegjoeg. Toch sta ik niet volledig achter de tekst. Er is altijd bij mij een gevoel geweest, heet krachtig en zuiver, dat dit niet was wat Jezus bedoelde toen hij de Bergrede: Mattheüs 6:9-13, uit sprak.

Ik kwam er namelijk jaren geleden achter, dat Jezus Aramees sprak. Dus goed lezen, sprak dacht en las. Het was dan ook in die taal dat het onze vader was opgeschreven.

Echter het onze vader, zoals wij die kennen is vanuit het Aramees vertaalt naar het Hebreeuws, naar het Grieks toen latijn toen pas onze moderne taal. Dat er veel verloren gaan per vertaling is begrijpelijk. Maar het doet mij een beetje denken aan het spelletje; ik ga op reis en neem mee. Waarbij je op het eind altijd wel een paar items bent vergeten.

 

Onze vader die in de hemelen zijt

Uw naam worde geheiligd

Uw koninkrijk kome

UW wil geschiede

Zowel in de hemel als hier op aarde

Geef on heden ons dagelijks brood

Vergeef ons onze schulden

Zoals ook wij vergeven onze schuldenaren

En lijd ons niet in verzoeking

En verlos ons van den boze

Want van u is het koninkrijk

En de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid.

Amen.

 

Dit is dus de versie die we kennen, als christenen dus. Ik val stil vanaf, vergeef ons t/m de boze. Ik kan hier niets mee. Voelt niet als waarheid. Bovendien geloof ik niet dat we in zonde geboren worden, we worden was heilige lichtwezens geboren, die graag wilden ervaren hoe het was om te leven in een lichaam en alle creaties langzaam tot bloei wilden zien komen. Zodat we die ervaring weer kunnen meenemen naar Gods heilige licht van Pure liefde.

 

Nu was ik van morgen op Facebook naar wat reels aan het kijken toen er een jonge vrouw de vertaling van het onze vader, rechtstreeks vanuit het aramees naar het Engels vertelde. Het raakte me enorm. Dit was waar ik naar opzoek was.

Ik dacht zou er ook een vertaling zijn van het aramees naar het Nederlands? Ik type het in op mijn mobiel en ja hoor, helemaal bovenin staat het juiste artikel

Ik heb het gevonden op spiritueleteksten.nl

 

De hertaling is gemaakt door Bram Moerland.

 

Bron van zijn,

die ik ontmoet in wat mij ontroert,

Ik geef u een naam

opdat ik u een plaats kan geven in mijn leven.

Bundel uw licht in mij – maak het nuttig.

Vestig uw rijk van eenheid nu,

Uw enige verlangen handelt dan samen met het onze.

Schenk ons wat we elke dag nodig hebben

Aan brood en inzicht.

Maak de koorden van fouten los

Die ons vastbinden aan het verleden,

Opdat wij ook anderen hun misstappen kunnen vergeven.

Laat oppervlakkige dingen ons niet misleiden.

Uit u wordt geboren:

De alwerkzame wil,

De levende kracht om te handelen,

En het lied dat alles verfraait

En zich van eeuw tot eeuw vernieuwt.

 

 

Dit maakt mij blij, dit doet mijn hart verwarmen. Deze woorden zeggen wie ik ben en wie ik graag wil zijn. Dit is mijn geloof. Vol liefde en voor eeuwig verbonden met de Bron van Zijn, stralen van zuivere liefde.

 

Het maakt niet uit welke je mooi vindt, dat is persoonlijk. Maar dit wel een cadeautje dat ik kreeg die ik graag wil delen.

 

Liefde en licht gewenst,

 

Nupur

 

 

 

Blog. 

 

 

Inzicht in mezelf. 3 juli 2023

 

Om jezelf beter te begrijpen, en te ontdekken wat je van wie hebt, en wat voor talenten je hebt die puur van je eigen zijn, kijken de meeste naar hun familie. de familie geschiedenis is dan heel boeiend. Maar ook bij minder leuke dingen, zoals astma of een opvliegend karakter misschien is moeilijk kunnen leren wel iets wat in de familie zit.

Dat begrijp je dan beter.

Maar dat kan ik niet. Meestal kijk je naar de ouders, en vraag je, je af: "Van wie zou ze dat nou hebben." Dan blijkt dat ze het van opa of mama hebben.

Nou bij mij werkt het omgekeerd. nu ik dan eindelijk een bloedband heb in de vorm van mijn dochter, herken ik juist dingen in haar die ik ook heb. Zij is een meisje met een extra rugzakje. Ze zit niet voor niets op herkenningsproces. Ik leerde mijn grenzen beter te kennen en merkte dat ik de een fijne SBO school.

toen mijn ex-man en ik apart gingen wonen, begon bij mij langzaam een afgelopen jaren in overlevingsstand had geleefd. Het is dan ook mijn eigen keuze geweest om mezelf te laten testen bij de GGZ. Dat was een lang proces.

Afgelopen maandag heb ik daarvan de uitslag gekregen. Voor mij niet geheel verrassend. ik was eerder bang dat ze niets hadden gevonden.

Ik heb dus autisme. Ik voelde me zeer opgelucht, en de puzzelstukjes vallen dan ook op zijn plaats. Of ik daarbij ook ADD had is onderzocht. En het verbaast me niets dat ook dat positief is.

Het is niet dat ik graag in een hokje word gestopt, maar in mij geval leert het me veel over mezelf. Bovendien sterkt het me ook in het pad dat ik nu ben ingegaan. Vooral mijn eigen weg en eigen tempo mijn levenspad bewandelen . Dat geeft mij het meeste rust.

 

- Nupur -

Maak jouw eigen website met JouwWeb